cristina villalba

Cristina Villalba Lázaro (1966) is haar lang borrelende creatieve ambities vanaf 2003 serieus invulling gaan geven. In dat jaar verwierf zij een plaats in het atelier van Alceu Ribeiro, in het centrum van Palma de Mallorca. Als voormalig leerling van de Uruguaanse kunstenaar en pionier Torres García, zorgde Ribeiro voor de kennis, inspiratie en het zelfvertrouwen dat vandaag de dag de basis vormt van Cristina’s werk. En tevens de veelzijdigheid verklaart die haar portfolio kenmerkt.
Inmiddels werkt Cristina vanaf 2005 zelfstandig vanuit Nederland. Ze gebruikt verschillende technieken. Eén van de redenen daarvoor is dat zij niet binnen een keurslijf wil werken en graag nieuwe wegen ontdekt. Als gevolg daarvan begint zij haar kunstwerken vaak met slechts een basisidee. Vervolgens ontwikkelt dit zich tijdens het creatieve proces, waarin zij graag experimenteert. Hierdoor is het geen uitzondering dat het uiteindelijk geproduceerde werk (totaal) afwijkt van het oorspronkelijke basisidee.
Hoewel haar werk vooral modern en experimenteel is, met aanvankelijk veel aandacht en interesse voor constructivisme, kent haar oevre ook bijzondere portretschilderijen. Inmiddels is haar portfolio uitgebreid met opvallende schilderijen en driedimensionale kunstwerken. Immer zoekend naar balans, evenwicht en “ritme”.

 

De gedachte achter het werk dat Cristina Villalba de laatste jaren maakt is de overtuiging dat producten en materialen op meerdere manieren en voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt of hergebruikt. Ongelimiteerd. Als je maar lang genoeg nadenkt en experimenteert. Geheel passend in de huidige tijdgeest.

 

Fotografie:

Ik heb veel materiaal en kleurkennis opgedaan door jaren zowel twee- als drie-dimensionaal te werken.
Ik ben geboeid door de effecten van kleur en materiaal en van de diepte en kracht die met name het drie-dimensionale werk kan uitstralen. De uitdaging om dit ook in het platte vlak te kunnen maken heeft geresulteerd in deze serie.
Het zijn afdrukken van pure foto’s dus zonder digitale bewerking.

 

Mijn laatste werk is de combinatie van foto’s van “mijn eigen werk” en de recycle materialen, afgewerkt met hars.

 

Kijk voor meer informatie en een overzicht van haar werk op:
www.cristina-art.nl.

© Amstellandkunst 2017

QR Code Business Card