rud perree

Sinds 1995 ben ik als beeldhouwer werkzaam;voordien maakte ik beelden naast mijn werken in onderwijs en later geestelijke gezondheidszorg. De liefhebberij uit noodzaak is geleidelijk aan geprofessionaliseerd. Beeldhouwen is toch nog de kroon geworden op mijn beeldende opleidingen.

Het naar mijn hand zetten van in eerste aanblik weerbarstige steen is een steeds weer terugkerende uitdaging.”Ook steen moet te” kneden” zijn”.

 

Ik werk in steen en in polyester, los van elkaar en ook in combinatie. Kleur en struktuur worden themabevorderend toegepast. De figuratie van de beginperiode wordt steeds meer geabstraheerd; menselijke eigenschappen blijven uitgangspunt. (bv. harmonie, weerbaarheid, opstandigheid, rivaliteit, nabijheid e.d.). Meer uitdrukken met minder is het Leitmotiv.
Ik exposeer in galeries, beeldentuinen, particulier en in de publieke ruimte.

 

Deelnemen in Kunstenaarsverenigingsverband -b.v. het AvK -daagt mij uit tot samenwerking,uitwisseling en onderlinge inspiratie.

 

Beelden rechts:
Inside/ Oute side , Polyester.
Inslag, Polyester.
Schaamte, Carrara Bianca.
Vleien, Portugees roze marmer.

 

Contact:

portret-gees-3.jpg

Mijn website (www.rudperree.nl) geeft een uitgebreidere informatie; informatie en fotoweergave van beelden passen zich aan aan de aktualiteit.

Ik woon in Amsterdam (020-61754540) en werk in Ouderkerk aan de Amstel (06-30183967).

© Amstellandkunst 2017

QR Code Business Card