tries smilde

Keramiek

Tries haalt haar ideeën uit de oudheid, klassieke- en volksvormen (de Griekse en Mexicaanse) en uit voorwerpen op schilderijen. Daarnaast haalt ze haar inspiratie uit de natuur of uit een gedicht. Vanuit het onderwerp van inspiratie maakt Tries een kleine serie werken in klei die ze vervolgens Raku stookt of in porselein uitwerkt.

Bij Raku, een bijzondere Japanse manier van stoken, haalt Tries het werk uit de hete oven en smoort ze het in zaagsel. Daar waar het glazuur barst vanwege de temperatuurshock en daar waar geen glazuur is aangebracht, kleurt de gesmoorde klei zwart en vertoont craquelé.

 

Zie het voorbeeld rechts: de wit met zwarte pot met groene koppen op de handvaten. Mexicaan, serie ‘Duette’, keramiek raku gestookt, 15 cm hoog.

 

Porselein, knoppen en knopen. Tries draait graag met porselein, een soepele, ultra witte kleimassa. Ze brengt er een soort ‘lobben’ in vele variaties op aan. Bij elke vorm passen andere knoppen of knopen. De inspiratie voor deze decoraties zijn de glasnobben van drinkglazen op beroemde zeventiende-eeuwse stillevens van Heda Willemclaesz.

 

Zie het voorbeeld rechts: een witte schaal van porselein met blauwe knoppen.

 

tries_smilde.jpg

Contact:

Keramiekatelier Tries Smilde

+31 (0)20 3450354
www.triessmilde.nl

© Amstellandkunst 2017

QR Code Business Card