wiep valenteyn

Wiep Valenteyn (1943)

Voor Wiep Valenteyn is het edelsmeden een late roeping. Ze begon er in 1980 aan toen ze tegen haar zin in ‘het uitkeringscircuit’ terecht was gekomen. Ze spreekt er met niet eens zo lichte ironie over. Wie slechts met één hand geboren is maar niettemin twintig jaar lang haar brood heeft verdiend, verwacht toch niet dat haar het stempel ‘onbemiddelbaar gehandicapt’ wordt opgedrukt. Maar de wegen van de instanties zijn soms onnavolgbaar.

 

Wiep kreeg haar opleiding bij de ‘Werkschuit’ in Amsterdam, waar René Smorenburg van 1980-1984 haar leermeester was. In 1985 behaalde zij haar meesterteken, dat haar de bevoegdheid geeft zelf leerlingen tijdens hun stage te begeleiden.
Maar voornamelijk houdt zij zich bezig met het ontwerpen en uitvoeren van sieraden. Zij begaat daarin onbegaanbare wegen. Ze ontwikkelde bijvoorbeeld een weeftechniek met zilver en goud, een tijdvretende werkwijze, maar de resultaten zijn heel fraai. Na jaren een atelier annex galerie in het centrum van de Amsterdam met een schilderes gedeeld te hebben, opende Wiep in 1993 haar huidige Studio aan het Emmaplein op een steenworp afstand van het Vondelpark. Ze werkt daar dagelijks aan haar collectie en in opdracht voor zowel particulieren als bedrijven. In samenwerking met een kleding/hoedenontwerpster wordt op uitnodiging een wervelende show gepresenteerd tijdens bijvoorbeeld een zesgangendiner, een high tea gebeuren of als feestelijke omlijsting ter gelegenheid van een jubileum.

 

Contact:

Wiep Valenteyn
Valeriusstraat 150 ii
1075 GG Amsterdam

Telefoon: 06 19832956

 

Atelieradres:
Studio Wiep Valenteyn
Emmaplein t/o 3
1075 AW Amsterdam

dinsdag t/m zaterdag 11.00 t/m 17.00 uur

Telefoon 020 – 6753048

 

www.studiowiepvalenteyn.nl

© Amstellandkunst 2017

QR Code Business Card