yvonne kieft


Yvonne Kieft (Amsterdam, 1959) schilderijen en beelden.

Opleiding:

Heeft de opleiding schilderen gevolgd (1990-1995) bij de Ruudt Wackers Kunstacademie in Amsterdam, een grafische opleiding in 2002 bij het Grafisch Media Instituut, en div. cursussen. De laatste 3 jaar was zij deelnemer in het atelier ‘De Glazen Kast’ van Noor Geurts, waar zij haar ‘handschrift’ verder heeft ontwikkeld.

Inspiratiebronnen schilderen:

Elementen uit de natuur en het landschap zoals kleur, steen, rotsen, hout en oppervlaktestructuren.
Het vergankelijke, vertaald in oude gebouwen of verweerde onderdelen hiervan, bijvoorbeeld een raam of balk.
Alles in een vrij sober, natuurlijk kleurenpalet uitgevoerd.

Inspiratiebron beelden:

Vorm en kleur van de (spek-) steen

Werkwijze schilderen:

Zij schildert voornamelijk met acrylverf en zoekt naar het schetsmatige en de transparantie in het schilderen. Vanuit een gekozen element, dat kan naar aanleiding van een foto of een fragment ervan, bijv. een oud gebouw of onderdelen hiervan. Zij put ook uit haar landschappelijke herinneringen en gaat vrij, avontuurlijk en onderzoekend schilderen en laat zich dan leiden door de ontstane vormen en kleuren. Dit kan uitmonden in een landschappelijk onderwerp, waarin vaak vormen of elementen van huizen in te herkennen zijn.

Het werk is enigszins abstract figuratief, waar bewegelijk geschilderde passages elkaar raken, overlappen en elkaar soms zelfs verstoren, net zolang tot uit het woekeren met vorm en kleur het uiteindelijke beeld helder wordt.

‘Ik voel mij verwant met de Deense schilder Per Kirkeby; zijn werkwijze en het schilderij Ruckblick III uit 1986 waren voor mij een herkenning’.

Werkwijze beelden:

Door de ‘zachte’ uitstraling van de speksteen, vormen zich bijna als vanzelf, liggende gezichtsvormen. Ook hierin put zij vnl. uit herinneringen.

Contact:

yvonne-kieft-PORTRET.jpg

www.yvonnekieft.nl
yvonne-kieft@hetnet.nl
tel. +31204539343

© Amstellandkunst 2017

QR Code Business Card