Anne Leegstra

Schilderkunst
Anne Leegstra
"Schilderen in abstracte expressie is vechten met kleur, lijn, vorm en compositie."

Abstract schilderen is misschien wel de meest moeilijke discipline van de schilderkunst. Het is vechten met kleur, lijn, vorm en compositie tot er een aangenaam geheel ontstaat, in balans en vooral een schilderij in eigen stijl.

Mijn schilderplezier begint met muziek, jazz, klassiek of ordinaire country. Aan de slag, het hart van mijn a.s. schilderij is bijvoorbeeld gebrand slaggoud waaromheen ik met het paletmes een vette dot viridian acrylverf ‘swung’ zet. Dan decadent de kwast in karmijnrood dopen voor het complementaire contrast en scherp zand in Napelsgeel mengen voor een reliëf achtergrond. Met het penseel erin tekenen tot er een aangenaam samenspel ontstaat. De ene keer zit je te modderen, lukt niet, een vloekje, weg ermee, morgen opnieuw! Of het gaat ineens van een ‘schilder’dakje, je komt in de ‘mood’ en ragt in een paar dagen een prima schilderij op het doek, een cadeautje. Toch het schilderij nog een paar dagen wegzetten, laten bezinken, soms een kleine verandering aanbrengen en ja, tevreden? Dan pas mijn handtekening A.LEEGSTRA 2021 onder het schilderij!

Met het regelmatig organiseren van toegankelijke exposities zorgt AmstellandKunst voor de nodige verbinding tussen kunstenmaker, liefhebber en koper.
AmstellandKunst zorgt voor sociaal contact tussen de solitaire kunstenaars onderling, vaak overlopend in vriendschap.

Anne Leegstra.  Zie ook  www.amstelveen-galerie.nl

werk Anne Leegstra