Annette van Waaijen

Fotografie en Gemengde techniek
Annette van Waaijen
"Fotografie, als medium, is altijd al mijn grote liefde geweest."

Nadat mijn derde kind naar de basisschool ging, kreeg ik meer ruimte voor mezelf. Ik besloot te doen waar mijn hart al sinds
de middelbare school lag: naar de Gerrit Rietveld Academie.
Na een aantal selectierondes werd ik uiteindelijk aangenomen op de dagopleiding. Vier jaar later ontving ik, toen veertig jaar, mijn diploma BA richting grafisch ontwerpen. Voor en tijdens deze opleiding maakte ik al jaren vrij werk en begon ik af en toe met exposeren. Vrij werk maken is een noodzaak en een uitlaatklep, naast mijn grafische werk in opdracht en werken op kantoor.

Fotografie is altijd al mijn grote liefde geweest als medium. Daarnaast geeft het maken van objecten van gevonden materiaal mij een ander soort inspiratie, maar het heeft wel een directe link met het tweedimensionale werk wat uiteindelijk ook uit meerdere lagen bestaat. Zowel letterlijk als figuurlijk. Foto’s in combinatie met borduurwerk, textiel of afbeeldingen, maken samen altijd een soort collage en geven het werk diepte. De beelden en objecten laten zien waar ik op het moment dat ik het werk maak mee bezig ben, meestal heel gewone dingen en situaties in mijn (directe) omgeving met een bepaalde schoonheid. Schilderen, schilderles (via Het Rijksmuseum) is mijn hobby maar het leert mij ook kijken, composities maken en spelen met licht – essentiële onderdelen van het werk dat ik maak.

AmstellandKunst biedt een netwerk met andere kunstenaars in de directe omgeving, het biedt verdieping en verbreding wat kunst en discussies over kunst betreft. Door AmstellandKunst heb ik een bijzonder sociaal netwerk van kunstenaars opgebouwd met dezelfde passie en doelen. Samen bij AmstellandKunst staan we sterker en zijn de mogelijkheden groter.

www.annettevanwaaijen.nl