Coen Keer

Autodidact houtsnijder
Coen Keer
"van beweging uit.. in hout"

Danser geweest bij het Internationaal Folkloristische Danstheater en vervolgens belichter bij dat gezelschap, waarna omscholing tot leraar.
Tot 1999 in het Vrijeschoolonderwijs gewerkt, daarna het houtsnijden fulltime opgepakt.

Zijn aanvankelijke interesse lag bij stromingen van lucht (na het zien van wolkenformaties op Jupiter) en water en dat vastleggen in hout. Dat evolueerde langzaam naar sapstromen in planten en de vorm van de planten die daardoor zijn ontstaan. Waarna een abstrahering van de oorspronkelijke vorm ontstond. Uiteindelijk is na lucht, water en aarde ook het vuur in de ontwerpen binnengekomen. Uitgangspunt is echter het streven naar schoonheid gebleven.
Het ontwerp op papier is het uitgangspunt van het creatieve proces; daarna volgt het uitzoeken van een geschikt stuk hout. Voor de uitwerking is dan een stuk noeste ambachtelijkheid vereist.
Hij heeft er bewust voor gekozen om niet binnen het antroposofische werkveld te exposeren.

Vrijwel alle beelden zijn in lindehout en bewerkt met bijenwas.

Hij heeft jarenlang geëxposeerd bij Vormgevers in Hout en in vele galerieën in het hele land. Het laatst als vaste exposant bij Galerie Stam in Amsterdam. De laatste jaren ook bij exposities van Kunstgroep Buitenveldert.

Contact: keercoen@kpnmail.nl

't wervelt
herfst
feniks
coronacrisis
drang