Dolfina Pieterson

Dolfina Pieterson
"Remember who you were, before the world told you who you should be"

Als photographic artist en verhalenverteller ben ik geïnspireerd door Griekse mythologie, het surrealisme en Hollandse meesters. Dit kun je terugvinden in mijn series “It all started in “Greece” en “Holland”, Maar ook in mijn huidige serie “Spiegelogie”. Hierin laat ik mensen zien die door een ongeval, ziekte of psychische aandoening een lichamelijke verandering hebben ondergaan. Maar ook mensen met een aangeboren imperfectie.

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, heb een aantal jaren op Kreta gewoond en woon tegenwoordig in de Kwakel. Mijn liefde voor fotografie begon op 5-jarige leeftijd toen ik mijn eerste camera kreeg. Mijn vader leerde me zowel achter de camera als in de doka de fijne kneepjes van het vak. Vele jaren geleden heb ik de doka ingeruild voor Photoshop.

Creëren, en mensen raken met mijn werk geeft mij energie en voldoening. Mijn doel is om in 2024 een grote tentoonstelling te openen met mijn serie “Spiegelogie”. Hiervoor werk ik samen met kunstenaars uit andere disciplines. Uiteindelijk hoop ik dat dit project zal leiden tot meer wederzijds begrip. Ik wil deelnemers laten zien hoe mooi ze zijn. Maar ook de toeschouwer laten beseffen dat ieder mens bijzonder is. Iedereen heeft zijn eigen imperfecties, zichtbaar of onzichtbaar.

www.dolfinaphotography.nl