Hilde Hoekstra

Hilde Hoekstra
"Ik zoek in mijn werk naar het raakvlak tussen abstract en figuratief en werk het liefst in veel verflagen, langzaam kleuren en een beeld opbouwend"

Met een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag werkte ik jarenlang als vormgever o.a. bij het tijdschrift Vrij Nederland en had daarna een bloeiende freelance praktijk als art director. Maar ik verruilde het liefst mijn computer voor verf en kwast en vanaf 2012 wijd ik mij volledig aan de beeldende kunst.

In mijn werk ben ik constant op zoek naar het raakvlak tussen abstract en figuratief en werk het liefst in veel verflagen, langzaam kleuren en een beeld opbouwend. Ik hou van de rust en helderheid die ik vind in abstracte vormen maar heb het figuratieve element nodig om mijn binnenwereld te vertalen voor de kijker. Samen zorgen ze voor een vervreemdend effect. Ik laat me inspireren door muziek en songteksten, natuur en landschap of alledaagse dingen. Het onderwerp is ondergeschikt aan de sfeer die ik voelbaar wil maken.

Het schilderen is voor mij alsof ik een verhaal moet vertellen dat ergens achter in mijn hoofd zit, waar ik zelf niet echt bij kan. Een verhaal zonder begin of einde, maar met een gevoel van belangrijkheid – zoals een stilstaand beeld van een film. Ik schilder graag met acryl- en olieverf en werk ook vol passie met grafische technieken.

Ik ben er trots op dat ik inmiddels een groeiend aantal bewonderaars heb bereikt, hetgeen tot verschillende exposities in Nederland en vele verkopen wereldwijd heeft geleid. Mijn werk is verkocht naar de VS, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Frankrijk, Singapore en natuurlijk binnen Nederland.

www.instagram/hoeksart

www.hoeksart.nl