Jack Allick

Jack Allick
"Relatie tussen kleur en een dynamisch vloeibare beweging."

Jack Allick is een Engelsman die al vele jaren in Nederland woont. Gedurende die jaren heeft hij gewerkt voor diverse internationale reclamebureau’s in Europa.

Na het verlaten van de wereld van de reclame heeft hij een andere richting gezocht voor zijn creatieve aspiraties in de vorm van een studie kunstgeschiedenis aan de VU, gevolgd door diverse cursussen bij kunstscholen in Engeland en Nederland.

Hij heeft een geheel eigen benadering ontwikkeld in de schilderkunst en heeft zich tot doel gesteld een uniek creatief concept te ontwikkelen vanuit zijn eigen visuele definitie van de relatie tussen kleur en een dynamisch vloeibare beweging.

Zijn werk laat een geleidelijke voortgang zien van een veelkleurige compositie tot een eenvoudig, elegant samengaan tussen kleurrijke structuren, die elkaar versterken en een unieke visuele ervaring overbrengen. De directe schakel tussen de eerste blik en de emotionele stroming is het resultaat van een zorgvuldige balans en de kleurenkeuze die, zoals je zou kunnen zeggen, een stromingsveld oproepen. Niet noodzakelijkerwijs een vrije stroming maar een die een minimalistische eenvoud laat zien met een gevoel van vrijheid en intrigerende schoonheid in beweging.

06 13675983
allicko@xs4all.nl
www.jackallick.com