Juliette Erkelens

Juliette Erkelens
"De onvoorspelbaarheid en imperfectie van polaroids laat ik doorklinken in mijn werk om zo te verbeelden hoe ik de dingen zie."

Ik ben mijn carrière begonnen in de advocatuur. Gegrepen door de kunst en in het bijzonder de fotografie besloot ik het roer om te gooien en de opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam te volgen. Ik studeerde in 2007 cum laude af en ontving de “Best Of Members Award Photographers Association of the Netherlands”.

Sindsdien exposeer ik regelmatig. Zo was mijn werk onder meer te zien in het Gemeentemuseum Den Haag, Kasteel Nijenhuis (Museum de Fundatie),Stadhuismuseum Zierikzee en het Verzetsmuseum Amsterdam en tijdens diverse andere exposities.

Mijn fascinatie voor fotografie ontstond tijdens mijn middelbare school tijd toen ik mijn eerste camera kreeg van mijn vader. Gedurende mijn opleiding aan de Fotoacademie ontwikkelde ik mijn eigen stijl van fotograferen. Een terugkerend thema in mijn werk is vergankelijkheid, dat zich uitdrukt in de invloed van tijd op het beeld. Ik maak gebruik van verschillende fotografische technieken, waaronder polaroid, en deze technieken pas ik gelaagd toe. Hierdoor geef ik mijn onderwerpen, zoals portretten en landschappen een verstilde, serene en schilderachtige sfeer mee.

Het hier afgebeelde werk ´Figuren´ komt uit een serie in wording ´Contouren´. Contouren van herinneringen geïnspireerd op oud foto- en filmmateriaal uit het familiearchief.

Ik ben lid van de Vereniging AmstellandKunst omdat ik het leuk en waardevol vind om met andere kunstenaars contact te hebben, elkaar te inspireren en gezamenlijk te exposeren.
www.juliette-erkelens.nl