Liesbeth Schouten

schilderijen
Liesbeth Schouten
"Dynamiek en perspectiefwisselingen: daarmee wil ik de kijker verleiden en misleiden."

Inspiratie en thema’s
Ik ben gefascineerd geraakt door de surrealistische weerspiegelingen in glas die ik zie in stedelijke gebieden, o.a. op de Zuidas van Amsterdam. Vooral de misleidende perspectieven spreken mij aan. Ik schilder die architectonische verwarring om zo de vervreemdende atmosfeer van de moderne stadsbiotoop te laten zien.

Van 2016 tot begin 2019 schilderde ik vooral portretten van muzikanten en markante figuren die ik tijdens mijn wereldreizen had ontmoet. In de corona tijd kromp mijn actieradius. Ik ben toen begonnen met jonge adolescenten uit mijn buurt te schilderen. Oudere vrienden en familieleden laat ik een hoofddeksel kiezen waarmee ze geportretteerd willen worden.

Ik verf met olieverf, acryl en airbrush op doek.

Van woorden naar beelden
Na 23 jaar journalistiek werk, waarbij ik meer dan dertig landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië bezocht, ben ik sinds 2014 professioneel aan het schilderen.
Als autodidact zoek ik steeds bij diverse kunstenaars kennis en inspiratie in gelegenheids-workshops. In Bolivia volgde ik schilder- en tekenlessen aan de kunstacademie van Oruro. Voor die tijd heb ik bij kunstschilder Rob Visje vaak deelgenomen aan zijn cursussen en masterclasses.
Omdat het kunstenaarschap een “lonely business” is lijkt het me inspirerend om met VAK-genoten te reflecteren over elkaars kunst en samen te exposeren.

Meer kun je zien op:
Liesbethschouten.nl
Facebook.com/Liesbeth Schouten LizzArt
Instagram/LizzArt

 

Liesbeth Schouten