Maja Vucetic

Schilderijen
Maja Vucetic
"Nulla dies sine linea."

Mijn streven is iedere dag bezig te zijn met kunst, iedere dag “een lijn te zetten”.

Als schilder heb ik twee grote liefdes: het schilderen van portretten en het schilderen van natuur.

Portretten schilder ik het liefst klassiek, met olieverf. Het menselijk gezicht en lichaam is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie: ieder individu is anders. Ik probeer het unieke van een mens te vangen, maar behalve gelijkenis let ik er ook op dat het een harmonieus schilderij wordt. Daarbij is compositie, ruimtelijkheid en het juiste gebruik van kleur van belang.

Tijdens mijn vele wandelingen door de natuur zoek ik overal naar schildertaferelen. In mijn hoofd ben ik dan al volop aan het schilderen. Ter plekke maak ik schetsen en foto’s, maar het echte werk volgt later in mijn atelier. Ook bij natuurschilderijen vind ik de compositie belangrijk en maak graag gebruik van contrasten en kleur. De nieuwste acrylverfsoorten maken het mij mogelijk om veel te experimenteren met materiaal en techniek. Zo geef ik niet alleen het grillige karakter van de natuur beter weer, maar ontwikkel ik ook mijn eigen stijl. Ik werk in series en hoe verder ik daarin vorder, des te meer wijk ik af van de oorspronkelijke beelden en maak zo mijn authentieke voorstellingen, soms bijna abstract.

Ik vind het leuk bij de vAK te horen om andere kunstenaars, hun manier van werken en inspiratie te leren kennen.  Het is ook waardevol om samen te exposeren en over kunst te praten.

vuceticmaja@gmail.com

https://kunstvanmaja.nl

'Herfst in het water', Maja Vucetic
'Herfst in het water', Maja Vucetic
'Herfst in Groenendaal', Maja Vucetic
'Herfst in het Thijsse park', Maja Vucetic
'Goudenregen I', Maja Vucetic
'Bloessen donker', Maja Vucetic
'Man met rode broek' Maja Vucetic
'Rens met bloemen' Maja Vucetic