Marianne van der Meer

schilderijen
Marianne van der Meer
"Herinnerings- momenten, de natuur, de schoonheid om ons heen."

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, sinds vijfentwintig jaar woon ik nu in Amstelveen. Na mijn kunst-
opleiding hield ik me voornamelijk bezig met het
schilderen van doeken. Daarnaast gaf ik enige tijd tekenlessen op een school in Amsterdam.

Mijn werk wordt vaak omschreven als lyrisch, kleurrijk met soms wat donkere contouren. De laatste jaren maak ik ook objecten, die ik beschilder. Ik werk vanuit mijn eigen atelier. Ik heb geëxposeerd in binnen- en buitenland, in zowel galeries als musea, won meerdere prijzen en ik heb meerdere publicaties op mijn naam staan.
Ik exposeerde onder andere in Museum Jan van der Togt, het Museum of The Estense in Italië en in Frankrijk en Engeland. Ik werk regelmatig in opdracht, waarbij ik de vrije hand krijg, maar me toch afstem op de omgeving waar het doek komt te hangen. Dit is elke keer een grote uitdaging waar ik veel plezier aan beleef.

Sinds enige jaren ben ik lid van AmstellandKunst, waardoor ik in contact kom met collega’s en kan uitwisselen over mijn werk, kunst in het algemeen en over exposities.
Dit is nodig om mezelf op te laden en het komt mijn werk ten goede. Op mijn website zijn mijn schilderijen en beelden te zien en is ook informatie te vinden over mijn exposities en publicaties.

www.marfel.nl