Martin Schelstraete

Martin Schelstraete
"Ik geloof dat beelden een universele taal zijn voor het weergeven en communiceren van ervaringen, emoties, gevoelens. Voor het verbeelden van thema’s als schoonheid, waarheid, intimiteit, verbinding, dood, verdriet en macht"

Ik woon en werk in Amsterdam, en heb een atelier in Aalsmeer. In mijn werk staan mensen en hun relaties centraal. Wie zij zijn en hoe zij in relatie staan tot zichzelf en de omgeving; de human condition. Ik ontleen mijn inspiratie uit mijn dagelijks leven, de contacten met mensen, de maatschappelijke ontwikkelingen en collega-kunstenaars.

Ik schilder graag met olieverf op doek. Daarnaast teken ik veel en maak ik etsen en litho’s. Het in lagen kunnen doorwerken met olieverf, het directe van het tekenen, het vaktechnische van grafiek, maakt dat elk medium zijn specifieke mogelijkheden tot verbeelden en onderzoek heeft.

Ik werk graag in opdracht, waarbij dat voornamelijk portretten zijn. Die hebben ook mijn grote belangstelling. De gesprekken die ontstaan tijdens het poseren zijn voor mij een grote inspiratiebron. Je komt bij het portretteren heel dicht, bijna letterlijk, op de huid van de ander.

Daarnaast maak ik vrij werk, waarbij ik vaak in series werk, met verschillende technieken. Ik onderzoek dan persoonlijke emoties, en ervaringen en verbind deze met universele thema’s”.

Afgelopen jaren heb ik aan een aantal tentoonstellingen meegedaan en is mijn werk door particuliere verzamelaars aangekocht.

Lid te zijn van Amstelland Kunst betekent voor mij met collega-kunstenaars optrekken, elkaar inspireren en gezamenlijk aan exposities werken.

 www.martinschelstraete.nl