Nanette Heijnen

Nanette Heijnen
"Yoga met een kwast"

Ik schilder voornamelijk in olieverf maar op loshangend linnen of zeildoek leef ik mij ook nog wel eens uit met acrylverf. Als beeldend kunstenaar staan mijn zintuigen altijd op scherp, de wereld is mijn inspiratiebron.
Ik schilder graag portretten of naakten en ben daarbij altijd op zoek naar de diepere lagen van de persoon; naar dát aspect dat de persoon maakt wie hij of zij is. In mei 2021 heb ik in het populaire televisieprogramma “Sterren op het Doek” een portret geschilderd van de presentator Philip Freriks. Na de uitzending heb ik het aantal portret opdrachten flink zien toenemen. Veelal in olieverf maar ook in soft pastel uitgevoerd.
In olieverf werk ik meestal laag voor laag maar vaak ook vrij ‘vet’ met gebruik van het paletmes. Kenmerkend in mijn werken zijn steeds de vlotte impressionistische toets en een warm kleurgebruik.
Ieder werk begint voor mij met het opspannen van mijn eigen doek en het bewerken ervan met mijn zelfgemaakte gesso. Zo’n ambachtelijke start versterkt direct mijn band met het werk en bovendien geeft mij nieuwe artistieke mogelijkheden.
Ik ben continue aan het verkennen om me te kunnen door ontwikkelen. Ik kan compleet in een werk op te gaan ervaar schilderen als “Yoga met een kwast”. Ik wil bovenal ‘Bezielde Kunst’ maken, Kunst die is doordrenkt van het leven. Dat leven kan en mag lichte en donkere kanten hebben. In mijn serie ‘A Touch of Gold’ maar ook in mijn nieuwe reeks met het thema ‘Elements’ geef ik de toeschouwer een kijkje in de magie en zuiverheid van het leven.
Naast particuliere verzamelingen komen veel van mijn werken ook terecht bij bedrijven en instellingen en overheidsgebouwen.
Onderdeel uitmaken van Amstelland Kunst betekent voor mij: ‘Het uitwisselen van ervaringen met collega-kunstenaars en het samenwerken bij het organiseren van exposities & fairs, alles om onze collectieve zichtbaarheid te vergroten’.

A View 100 x 100 cm