Neely Schaap

Assemblage objecten
Neely Schaap
"Ik zoek niet, ik vind!"

Serendipiteit is de rode draad in mijn werken met verschillende materialen. Het leven, groots en klein, mijn speelveld, waar ik mij onder mijn handen verwonder en mijn gedachten orden. Het werk hiernaast is ontstaan na een lange pijnlijke periode van ziekte en verwarring in mijn leven. Bij het weer opstarten in mijn atelier, koos ik om met mijn handen de klei in te gaan en letterlijk weer te aarden. Het werd een serie keramische assemblages.

Mijn vele wereldreizen geven mij dagelijkse inspiratie; het is mijn opgeslagen pallet waar ik uit put. Hierin sta ik mijzelf toe om te (ver)dwalen en tot nieuwe vondsten te komen. Dit is te herleiden uit verschillende collecties twee- en driedimensionaal. In Portugal participeer ik
als artist in residence aan het Maluca Art Atelier in Faia, Guarda. Hier geef ik workshops Mixed Media in the Landscape, creëer ik Land Art of werk samen met andere disciplines in het overweldigende natuurpark Serra da Estrela.

Het blijft een inspirerenAmstellandKunst, waarin je elkaar kunt stimuleren, inspireren en steunen. Soms is het eenzaam als kunstenaar, maar binnen de vereniging vind ik verbondenheid, betrokkenheid en uitdaging om mijn werk te evolueren en mezelf te ontwikkelen. Ik zet me in voor AmstellandKunst, in het bestuur en organisatie van exposities. Door mijn participatie aan de wereld van de kunsten wil ik graag mijn steentje bijdragen aan samenwerken en vooruitkomen, door onze krachten te bundelen. Ik zie dit als een win-winsituatie.

Opleidingen
1982 – De Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming  1ste graads.
Sinds 1980 werkzaam in een CAWA atelier te Amsterdam.

www.neelyschaap.com

Neely Schaap - 'Last dreaming drop', keramisch assemblage, 24x20x57 cm
Neely Schaap - 'Maluca Bees', 30x30x51 cm
Neely Schaap - 'Open your window and fly!', keramisch assemblage, 98x16x136 cm
Neely Schaap - 'I never prommised you a rose garden', 2016, keramisch assemblage, 53x34x34 cm
Neely Schaap - Aan het werk 'The beauty lies within'
'Feet on the ground' - 44x18x51 cm, keramische assemblage object