Paul Klimecki

fotografie
Paul Klimecki
"Art fulfills a different role in different times [...] At all times though, it provides a basic kit for live."

Die diepe voldoening die ik voelde als een tekening of schilderij goed gelukt was tijdens mijn teken- en schilderlessen op de middelbare school, herinner ik mij nog goed. De magie die gepaard gaat met het vastleggen en tot leven brengen van objecten in tekeningen. Ik ging kunstgeschiedenis studeren en ontdekte de rol en het belang van kunst bij het verspreiden van ideeën en het bewerkstelligen van veranderingen in de maatschappij. De fascinatie voor kunst heeft mij nooit losgelaten. Ik ben blijven tekenen, schilderen en vooral fotograferen. Nog steeds voel ik diepe voldoening als een werk goed gelukt is en ben ik mij bewust van de invloed die kunst kan uitoefenen.

Tegenwoordig werk ik het meest met fotografie, een medium dat alom vertegenwoordigd is en een grote impact heeft in onze maatschappij. We worden overvoerd door prikkels en beelden. Ik vind het daarom belangrijk om mensen met mijn beelden te verleiden om weer tot bezinning te komen, terug te gaan naar het wezenlijke in zichzelf en deze wereld en te genieten van het moment.

Het hier afgebeelde werk komt uit een serie: ‘Reflecties’. Op het eerste gezicht misschien niet meteen evident wat het is, je moet
er even de tijd voor nemen. Water met daarop drijvende bladeren en bomen erin weerspiegeld, een beeld waarin je jezelf kan onderdompelen, een beeld dat rust geeft en ruimte voor contemplatie.

Met veel plezier ben ik lid van de Vereniging Amstelland Kunst.
AmstellandKunst is voor mij vooral een groep gelijkgestemden, met wie ik over kunst praat, praktische informatie uitwissel en exposities organiseer. Collega’s met wie ik mijn werk kan bespreken en professioneel kan groeien. Ook zie ik het lidmaatschap als een goede mogelijkheid om samen initiatieven te ontplooien en mijn werk onder de aandacht te brengen.

www.paulklimecki.com