Petra Ipenburg

Petra Ipenburg
"‘Know whence you came. If you know whence you came there are absolutely no limitations to where you can go.’" James Baldwin

Na jaren van schildercursussen en workshops, ben ik 6 jaar geleden begonnen aan de  Kunstacademie Haarlem. Hier heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt en dingen geleerd waar ik een rijker mens door ben geworden. Ik heb in de loop van deze academiejaren niet alleen gevonden wat mijn thema is, maar vooral leren associëren op mijn eigen manier. In juni 2020 ben ik afgestudeerd.

Mijn werk is zeer persoonlijk. Ik gebruik mijn eigen lichaam, namen uit de familie, of materialen die uit de familie komen.

Het woord wat steeds terugkomt als ik naar mijn werk kijk is ‘reikwijdte’. Hoever reikt mijn lichaam, hoe kan je daar op andere manieren naar kijken? Hoever reikt een gebeurtenis, of het leven van vorige generaties? Beweging en herhaling komen vaak terug, soms op het obsessieve af.

Voorafgaand aan een project, heb ik altijd een idee waar eerst vrij lang over wordt nagedacht. Dan pas komt de vraag of dit uitvoerbaar is en hoe dan. Met vervolgens een proces van de juiste materialen vinden om het idee tot een goed einde/kunstwerk te kunnen brengen. De uitkomst is hierbij altijd minder belangrijk dan het idee en het proces.

Ik gebruik vooral inkt, witte verf en grafiet in mijn werk. Maar de laatste tijd verandert dit en gebruik ik ook persoonlijke materialen die maken dat mijn kunst bijna 3D wordt. Ik ben heel benieuwd waar dit in de toekomst toe leidt.

Ik hoop bij AmstellandKunst door onderling contact en meer mogelijkheden tot exposeren een mooie aanvulling te vinden bij het werken in het atelier, wat toch vrij solitair is.

Contactgegevens:

Petra Ipenburg
Overweg 65
1191PT Ouderkerk aan de Amstel
Tel.06-41577342
Mail: petra@IpenburgART.com
Website: www.IpenburgART.com
Instagram: IpenburgART