René Bruinsma

objecten
René Bruinsma
"Liever oogstrelend, dan functioneel."

Als ontwerper sta ik bekend om mijn ontwerpen waarin veel roestvrijstaal wordt toegepast. Ik heb mijn liefde voor het combineren van verschillende materialen tevens ingezet voor het creëren van spectaculaire kunstobjecten, waarin veelal gebruik wordt gemaakt van een thema.

Het draait in feite altijd om originaliteit en bovenal kwaliteit. Titel en beeld zijn juist vaak komisch van aard en onlosmakelijk verbonden. Een voorbeeld is een reeks objecten die ik maakte met als thema ‘het Oog’. Daarmee wordt maar weer eens duidelijk wat een enorme inspiratiebron het menselijk lichaam kan zijn en hoe mooi en complex tegelijk.

Een en ander wordt wellicht duidelijk met het object ‘Oogdruppel’ waarvan hiernaast een afbeelding staat. Binnen de roestvrijstalen organische vorm bevindt zich een iris van een niet gephotoshopt oog. Het lijkt bijna een zonnebloem… Zo mooi kan een oog dus werkelijk zijn!

Het aangesloten zijn bij een kunstenaarsorganisatie heeft vele voordelen. Buiten het sociale aspect is het in groepsverband opereren bijzonder aantrekkelijk. Zo kun je van elkaar leren, gezamenlijk exposeren en overleggen. AmstellandKunst is een kleine groep gedreven kunstenaars, die zich hebben ontwikkeld tot een sterk blok dat zelfs als galerie op diverse kunstbeurzen opereert.

Geef uw ogen de kost!

www.renebruinsma.com