Sunny Neeter

schilderijen
Sunny Neeter
"Aardse materie en hemelse invloeden brengen een uniek kleurgebruik en materiaalgevoel teweeg."

De natuur met al zijn krachten, het pure aardse maar ook het spirituele, hebben beiden een fascinerende aantrekkingskracht op mij. Door hiermee te werken ontstaan kunstwerken die zelfs mij verrassen. Ik houd ervan om met verschillende structuren te werken. Het is avontuurlijk en ik weet nooit waar het kunstwerk toe leidt. Dat is het verrassende van het geheel, mijn verstand op nul en ‘go with the flow’.

Ik vind het een uitdaging om te experimenteren met
oude verweerde materialen die een hele geschiedenis
hebben en hieraan een nostalgische dimensie toe te voegen. Die materialen krijgen hierdoor ook nog een tweede leven wat weer meehelpt aan onze leefomgeving. Verder sta ik open voor nieuwe elementen zodat er een constante beweging blijft in mijn beeldtaal.

‘Memories’ bevat een verweerd stuk roest dat ik vond aan de kant van de weg. Het voerde mij terug naar mijn kindertijd in Hengelo, waar, tegenover ons huis bij de Storkfabriek, grote roestige buizen lagen. Ik kroop er samen met mijn tweelingzusje en onze hond doorheen en speelde er verstoppertje. Het gevoel van die tijd is afgebeeld in dat stuk roest, de binnenkant van de schors van een berkenboom en dikke lagen zand. Ik heb laag over laag gewerkt en het zand met
verf gemengd, waardoor de kleuren nog mooier en dieper worden en zo het gevoel van het verleden kunnen uitademen.

Ik ben medeoprichter van AmstellandKunst. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is voor mij dat je als groep op verschillende vlakken meer kunt bereiken.

www.sunnyart.eu

Sunny Neeter - Goodby, acrylverf op doek, 60 x 80 cm
Sunny Neeter - Girl Power, mixed media op papier (ingelijst), 70 x 90 cm
Sunny Neeter - Ceremony, acrylverf op doek, 80 x 100 cm
Sunny Neeter - Memories, mixed media op doek, 50 x 50 cm
Sunny Neeter - Sun Set, mixed media op paneel, 100 x 120 cm
Sunny Neeter - Dreamworks, mixed media op doek, 18 x 24 cm