Tamar Shilo

schilderijen
Tamar Shilo
"I paint ideas, not things. My intention is to suggest thoughts which will speak to the imagination and the heart." George Frederic Watts

Schilderen geeft mij een goed gevoel, een gevoel dat mij elke keer opnieuw verrast. Achter elk schilderij zit een idee en een verhaal dat in stappen wordt opgebouwd.
De titel van elk schilderij geeft aanwijzingen van het verhaal. Mijn intentie is dat de kijker, door het schilderij te observeren, dat verhaal meekrijgt.

 

Ik heb er altijd al van genoten om nieuwe dingen te creëren. In het verleden gaf ik als bloemenveredelaar een nieuwe vorm, kleur en grootte aan bloemen waar ik mee werkte. In mijn schilderijen zijn daardoor nog steeds invloeden van de natuur terug te vinden.

 

Ik zag de vereniging voor het eerst bij een tentoonstelling in Amstelveen. Het hoge niveau van het werk en de aardige kunstenaars spraken mij aan en ik wilde me meteen bij de vereniging aansluiten. Samenwerken binnen AmstellandKunst geeft een gemeenschappelijke ervaring, het geeft mij de mogelijkheid kennis te delen en van elkaar te leren. Deze samenwerking is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van de kunstenaar.

 

Ik verzamelde papieren winkeltassen. Ze zijn van gerecycled papier en hebben de vroegere plastic tassen vervangen. De tassen confronteren ons met onze consumptiebegeerte die de aarde en de oceanen bedreigt. Tegelijkertijd laat ik zien dat het mogelijk is iets moois te maken van duurzaam materiaal en kunnen het milieu beschermen.

www.tamarshilo.com

Instagram: Tamar Shilo Art

‘BAGosphere’ (Detail)- natuurlijke materialen op papieren winkeltassen, 80x285 cm
Tamar Shilo ‘Song in bags’ (Detail)- acryl op papieren winkeltassen, 150x70 cm
Tamar Shilo - ‘BAGosphere’ (Detail)- natuurlijke materialen op papieren winkeltassen, 80x285 cm
Tamar Shilo -‘Out of the depths’- acryl en pastel op doek, 70x90 cm
Tamar Shilo -‘Inside outside 12’- collage acryl - papier op hout, 30x30 cm
Tamar Shilo  - Everywhere-_-Tamar-Shilo-150x150 cm
Tamar Shilo - Sailboats-II-_Tamar-Shilo 150x150 cm
Tamar - Shilo -The-way-home-_-100x70-cm