Wiepko Terpstra

Keramiek
Wiepko Terpstra
"Kunst met een knipoog."

Ik heb altijd de behoefte gevoeld mooie dingen te maken
en dingen mooi te maken. Na vele jaren schilderen leg ik mij sinds ruim zeventien jaar toe op keramiek. Ik kan mij goed vinden in deze vorm van decoratieve kunst. Mijn streven is voorwerpen te maken die leuk, grappig en het liefst ook mooi zijn om te zien. Ik heb mijzelf met vallen en opstaan, of liever gezegd met bergen scherven, het vak geleerd. Inderdaad, het vak, want er zit veel ambachtelijks vast aan de pottenbakkerij.

Vóór ik aan de keramiek begon heb ik jarenlang geaquarelleerd en geschilderd, en ben daarbij altijd degelijk begeleid in de technische, ambachtelijke zin. Mijn werk beoogt twee kunstvormen: om de keramiek en de schilderkunst te combineren. Ik werk dus zowel ruimtelijk als plat. Zo maak ik van klei driedimensionale voorwerpen en versier ze met een tweedimensionaal patroon.

Naast mijn lidmaatschap van AmstellandKunst ben ik ook lid van verscheidene andere kunstenaarsverenigingen, zoals de Nederlandse Vakgroep Keramisten en de Stichting
Keramisten Noord-Holland. Ik vind het bijzonder interessant dat ik bij AmstellandKunst ook collega’s uit andere vakgebieden
ontmoet. Het is voor een keramist inspirerend en verruimend kennis te nemen van werk en inzichten van beeldhouwers, schilders en nog meer andere kunstenaars, om zo de eigen kunstzinnige ontwikkeling verder in een goede richting te leiden.

www.aardsewerken.nl