Laat je inspireren door De Nachtwacht

AVROTROS organiseert een schilderwedstrijd omtrent het jubileumseizoen van Het geheim van de Meester. Ben jij de Rembrandt 2.0 die wij zoeken? Maak een schilderij geïnspireerd op De Nachtwacht, dit mag in dezelfde stijl of juist compleet anders geschilderd zijn. Schilder jij alle schutters op het doek of zoom je juist in op één specifiek karakter? De keuze is aan jou!

Lisa Wiersma en Michel van de Laar in de jury

Onderzoeker en kunstenaar Lisa Wiersma en restaurator Michel van de Laar uit Het geheim van de Meester zitten naast Robin Bosch, eindredacteur van het AVROTROS kunstmagazine MUZE, in de jury van de schilderwedstrijd.

De jury beoordeelt de ingestuurde schilderijen. Zij selecteren een top tien op basis van digitaal aangeleverde foto’s. Deze top tien schilderijen wordt maandag 7 maart 2022 bekendgemaakt op de website AVROTROS.nl. De winnaar wordt op dezelfde plek onthuld op maandag 14 maart 2022.

Wat kun je winnen?

De winnaar krijgt een publicatie in het AVROTROS kunstmagazine MUZE, online aandacht op de social media kanalen van AVROTROS.Kunst en op AVROTROS.nl en ontvangt een vergoeding van €500,-.

AmstellandKunst roept met name haar leden op om aan deze wedstrijd deel te nemen.

Lees HIER de deelnamevoorwaarden.