Amstelveen en Plein Air 2022

AmstellandKunst organiseerde in de zomer van 2022 in samenwerking met het Cobra Museum voor Moderne Kunst een feestelijk evenement in de buitenlucht:
Amstelveen en Plein Air.

Rond het Stadshart Amstelveen en het Oude Dorp ging een groot aantal kunstenaars in de buitenlucht een nieuw kunstwerk maken! Variërend van tekeningen tot schilderijen en van collages tot 3-dimensionaal werk.

Tijdens dit scheppingsproces konden inwoners van Amstelveen (en daarbuiten) de artistieke vorderingen realtime volgen! De dag erna wordt het gemaakte werk geëxposeerd in het Cobra Museum. Zowel tijdens de creatie op zaterdag als tijdens de expositie op zondag is er gelegenheid om een in dit weekend gemaakt nieuw kunstwerk te kopen.

Amstelveen En Plein Air vond plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september tussen 10.00 en 17.00 uur.

In mei 2024 is de 2e editie van Amstelveen En Plein Air.

Terugblik

Veel belangstelling tijdens de laatste dag van openlucht kunstevenement En Plein Air waarbij de verkoopexpositie plaatsvond in het COBRA museum. We mogen met trots zeggen dat En Plein Air een groot succes was! Met dank aan de Gemeente Amstelveen, het Cobra Museum, Museum Jan en Platform C Amstelveen. Ook aan het organisatieteam: Astrid Stoffels, Jet Naftaniël, Annette van Waaijen en Hilde Hoekstra. En natuurlijk alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!

Een fotoverslag en film van Amstelveenweb.

zaterdag 10 september
Op deze dag kozen de kunstenaars een plek in de buitenlucht binnen een aangegeven gebied en gaan zij aan de slag om binnen één dag hun unieke kunstwerk te creëren. Mocht het weer tegenzitten, dan zijn er voorzieningen getroffen om overdekt te kunnen werken.

zondag 11 september
Op deze dag werden de gemaakte werken geëxposeerd in het Cobra Museum.
De verkoop-expositie was GRATIS te bezoeken en er was gelegenheid om werk van de kunstenaars aan te schaffen. Het Cobra Museum is geopend van 10 tot 17 uur op het Sandbergplein 1.

Plattegrond En Plein Air

Download En Plein Air plattegrond (PDF)

Dit evenement is georganiseerd door:
logo VAK amstellandkunst.nl

in samenwerking met:
logo Cobra Museum

 

en met:

logo Museum JAN   Logo platform C   logo Amstelveen Stadshart

 

Financieel mogelijk gemaakt door:

logo gemeente Amstelveen