Expositie ‘Ontmoeting van Vorm en Kleur’, werk van Hans Fransen

Ter ere van de 80e verjaardag van Hans Fransen organiseert Platform C | Kunstuitleen Amstelveen de expositie ‘Ontmoeting van Vorm en Kleur’. Tijdens deze expositie is ook nog niet eerder vertoond nieuw werk van Hans Fransen te zien.

Het werk van Hans Fransen (1939) gaat over de essentie van het beelden en de voorwaarden van de kunst zelf. Inhoud of onderwerp is datgene wat zichtbaar is in vorm en kleur, de compositie op het beeldvlak. In zijn geometrische werk zijn de vormen benoembaar; in zijn vrije en abstracte werk niet. De daarin zichtbare vormen vinden soms hun oorsprong in zijn belangstelling voor Oosterse kalligrafie.

Fransen begint letterlijk met een leeg vlak en bouwt composities op door scherp uitgesneden ‘vormen’ uit papier. Tijdens dit proces ontstaat een niet van tevoren bedacht beeld dat hij door een kleine toevoeging of weglating van materiaal (of kleur) tot zijn uiterste kracht brengt. Als kunstenaar ziet hij dan dat het goed is. Onderling zijn de werken verbonden door de toegepaste collagetechniek. Zelden geeft hij zijn werk een titel mee; de beschouwer mag in het kijken niet worden afgeleid.

Op zaterdag 2 februari om 15:00 uur wordt de expositie feestelijk geopend door Herbert Raat, wethouder Kunst en Cultuur van Gemeente Amstelveen.

Platform C | Kunstuitleen Amstelveen
Stadsplein 97
1181 ZM Amstelveen
Tel: 020 6452333

Open: Di – wo: 11.00 – 17.00 uur
Do: 11.00 – 19.00 uur
Vrij – za: 11.00 – 17.00 uur

www.kunstuitleenamstelveen.nl