Hanneke Rijks exposeert bij SVB

Al ruim 30 jaar werkt Hanneke Rijks als zelfstandig meubelrestaurator in haar eigen werkplaats in Amsterdam. Na de middelbare school ging ze eerst wiskunde studeren. Pas daarna besloot ze dat ze met hout wilde werken en meldde ze zich aan bij de meubelmakers vakschool. In 2015 begon ze in haar restauratiewerkplaats met het maken van houten kunstobjecten, zowel 2D als 3D.

Het werk van Hanneke Rijks is een combinatie van abstracte geometrische patronen, optische illusies, onmogelijke figuren, puzzels, paradoxen en kleuren. Het basismateriaal is meestal berken multiplex, verschillende fineersoorten en gerecyclede materialen.
Door gebruik te maken van het streepjesmotief van het multiplex en de kleuren van de verschillende houtsoorten ontstaat er diepte in het object.
De ontwerpen zijn opgebouwd uit rechte lijnen, driehoeken, vierkanten en zeshoeken. Haar wiskundige achtergrond is duidelijk terug te zien in het werk.

‘Ik vind het leuk als mensen mijn objecten niet direct helemaal snappen, ik ze even zie nadenken als ze langs mijn kunst lopen en wellicht wat verwonderd zijn”.

Plaats en tijd van de expositie:

Sociale Verzekeringsbank, Van Heuven Goedhartlaan 1, Amstelveen

22 september t/m 27 oktober 2022
maandag t/m vrijdag tussen 8 en 17 uur.