Open Atelierroute Amstelveen 2020

Kunst kan niet zonder publiek, MAAR HELAAS.

WEGENS DE ONLANGS VERSCHERPTE CORONA-MAATREGELEN VAN DE OVERHEID IS DIT EVENEMENT GEANNULEERD.

Er is wel een online expositie die u veilig en in uw eigen tijd kunt bezoeken via www.openateliersamstelveen.nl

Open Ateliers Amstelveen 2020 op 3 en 4 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

Open Ateliers Amstelveen 2020 vindt dit jaar plaats op 24 locaties in en rondom Amstelveen. Aan dit kunstevenement doen zestig kunstenaars mee. Een aantal stelt hun atelier open voor publiek; daarnaast zijn er acht locaties waarin kunstenaars gezamenlijk exposeren: het Raadhuis, Platform-C, Ateliers 2005, Villa Randwijk, Ateliers A24, Het Jagershuis, SAKB en de gastlocatie Odin van het SAKB.

Op de website staan alle kunstenaars en hun locaties duidelijk en overzichtelijk aangegeven. Wil men liever een routeboekje, dan liggen deze op beide atelierdagen gratis op te halen op de locaties en ateliers.

Volgens de richtlijnen van het RIVM is er vanwege Corona geen grootse opening van een centrale expositie. De overzichtstentoonstelling is dit jaar een online tentoonstelling waarin een preview wordt getoond van alle deelnemende kunstenaars en hun artist statements. Ook online en geheel anno 2020 is het openingswoord van Herbert Raat, Wethouder Kunst & Cultuur van Gemeente Amstelveen.

Alle informatie is terug te vinden op de informatieve website www.openateliersamstelveen.nl

Open Ateliers Amstelveen 2020 wordt dit jaar georganiseerd door Kunstvereniging Amstellandkunst (VAK), in samenwerking met Gemeente Amstelveen.

Het Amstelveense kunstenaarscollectief is een platform voor beroepskunstenaars die werkzaam zijn in de regio Amstelland. AmstellandKunst moedigt uitwisseling van inspiratie aan door cross-over samenwerkingsverbanden aan te gaan en elkaar uit te dagen.

Deelnemers en organisatie van Open Ateliers Amstelveen 2020 verwelkomen graag het publiek tijdens dit 29e kunstevenement. “Laat je inspireren door de veelzijdigheid en het vakmanschap van de kunstenaars, informeer naar mogelijke cursussen, work shops en andere activiteiten, maar bovenal: beleef de kunst in al haar facetten! Immers, Kunst kan niet zonder publiek”.

Bron: Karina Tan, oud-voorzitter Amstellandkunst

Open Ateliers Amstelveen 2020: 3 en 4 oktober van 11.00 tot 17.00 uur

www.openateliersamstelveen.nl

Voor een duidelijke plattegrond met een doorklikmogelijkheid naar de deelnemers: KLIK HIER